Wat is HuurdersVitaal?

HuurdersVitaal.nl is een initiatief van Stichting Nationaal Huurders Collectief (SNHC).

SNHC zet zich in voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Oud, jong, arm, rijk, ziek of gezond; iedereen telt mee.
Er is de laatste jaren onder huurders een sterke toename van het aantal kwetsbare huishoudens. Wij willen die groep mensen helpen. Daarom komen wij sinds eind 2009 op voor álle hurende huishoudens in Nederland. Inmiddels zijn ruim 35.000 huurders bij ons aangesloten.

Wat doet HuurdersVitaal?

Wij helpen huurders met informatie en advies op het gebied van zorg, welzijn, leefstijl (gezond leven) en veilig wonen. Hieronder enkele belangrijke thema’s:

 • Langer thuis wonen
  Wij ondersteunen initiatieven waarbij mensen met een beperking langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.
 • Gezond leven
  Wij zijn een samenwerking aangegaan met de Hartstichting om een serieuze bijdrage te leveren aan een gezonde leefstijl. Met informatie en advies over gezond eten, voldoende bewegen, tijd voor ontspanning en stoppen met roken, zijn wij actief om de gezondheid te bevorderen en gezondheidsklachten te voorkomen.
 • Veilig wonen
  Veiligheid is een belangrijke randvoorwaarde om langer thuis te blijven wonen. Met handige tips van politie en brandweer kan men zich beschermen tegen diverse veiligheidsrisico’s. En met behulp van woningaanpassingen en medische hulpmiddelen wordt het thuis veiliger en comfortabeler.
 • Bescherming koopkracht
  Door stijgende huren vermindert de koopkracht: 74% van de huurders bezuinigt op sociale participatie, medicijnen en zorgverzekering. Wij dragen met collectiviteitskortingen bij aan bescherming van de koopkracht.
 • Collectiviteit
  We werken efficiënt en vol overgave om aantrekkelijke groepskortingen voor individuele huurders mogelijk te maken.
 • Online
  Wij beperken onze kosten door zo veel mogelijk via internet te werken. Het geld dat we hiermee besparen zetten wij direct om in voordeel voor de klant (extra korting).
 • Slimme marketing
  Daarnaast zetten we onze marketing effectief in om zo veel mogelijk huurders te bereiken. Zo kunnen we blijven groeien, zonder geld te verspillen aan zinloze reclames. Dit gebruiken wij liever ten gunste van onze leden, zodat zij de beste kortingen krijgen.
mr. M.J. van den Berg | Voorzitter Nationaal Huurders Collectief
[text_output]

mr. M.J. van den Berg

Voorzitter[/text_output]

Wim Schook | Secretaris
[text_output]

W.J. Schook

Secretaris[/text_output]

Anda Ros - Penningmeester
[text_output]

drs. J.W. Ros

Penningmeester[/text_output]