Aedes: ‘Zorg voor verwarde huurders moet beter’

De zorg voor en begeleiding van zelfstandig wonende mensen die verward gedrag vertonen, moet beter. Dat vermindert escalatie en overlast in de buurt. Dat vindt Aedes, de vereniging van alle woningbouwcorporaties.

Aedes heeft de Haagse politiek onlangs laten weten de huidige privacywetgeving ter discussie te willen stellen, aangezien deze wet een snel ingrijpen bij verwarde personen regelmatig in de weg zit.

,,Ook vinden wij het nodig dat er een meldpunt komt dat 24/7 bereikbaar is voor corporatiemedewerkers. Verder zijn we van mening dat info beter moet worden gedeeld en we pleiten voor meer beschermde woonvormen voor mensen die op adem moeten komen”, aldus Aedes-woordvoerder Tonny Dijkhuizen.

SPOR

In West-Brabant (Breda en Halsteren) zijn vorige maand onder paraplu van de GGZ en met hulp van 18 gemeenten twee zogeheten SPOR-ruimten geopend. SPOR staat voor spoedeisende psychiatrische onderzoeksruimte. In de SPOR vindt opvang plaats van mensen die zich verward gedragen, maar geen strafbaar feit plegen.


Dit artikel verscheen eerder op BN De Stem