Goede apps voor uw gezondheid op een rij

Welke app kiest u als u meer wilt ontspannen, beter wilt slapen of gezonder wilt eten? VGZ verzamelde de beste gratis apps die u helpen uw gezondheid te verbeteren. Ze hebben allemaal goede recensies.

Handige apps om meer te ontspannen

Neemt u genoeg tijd voor uzelf om te ontspannen? Er zijn een aantal gratis apps die kunnen helpen om meer te ontspannen. Wij hebben de beste apps voor u geselecteerd. Deze apps helpen u om op verschillende manieren te ontspannen.

Peak Brain Training

Peak maakt gebruik van spellen en puzzels om het geheugen, het taalgebruik en het kritisch denken uit te dagen, zodat uw geest actief blijft. En u wordt elke dag uitgedaagd met een nieuwe breintraining van 10 minuten.

Download voor iOS of Android.

Mindfulness coach app

Wilt u meer in het hier en nu leven? En beter omgaan met stress? Volg het mindfulnessprogramma van 5 weken of kies zelf uit de meer dan 40 oefeningen. Ook gratis als u niet bij VGZ verzekerd bent.

Download voor iOS of Android.

Happify

Wilt u positiever in het leven staan? En minder stress ervaren? Happify helpt u hiermee met behulp van verschillende opdrachten. U begint eerst met een korte vragenlijst.

Download voor iOS of Android.

Colorfy: kleurboek volwassenen

Ziet u mindfulness niet zitten, maar wilt u wel ontspannen? Dan biedt Colorfy, het kleurboek voor volwassenen uitkomst. Met heel veel kleurplaten! Gewoon mooi inkleuren.

Download voor iOS of Android.

Handige apps om gezonder te eten & drinken

Er zijn een aantal gratis apps die je kunnen helpen om beter op je voeding te letten. Wij hebben de beste apps voor jou geselecteerd. Deze apps helpen je om meer grip te krijgen op je huidige gedrag en stimuleren je om je doelen te bereiken.

MyFitnessPal

Meer grip op uw bewegings- en voedingspatroon? De gebruiksvriendelijke calorieënteller en de snelle registratie van trainingen helpen bij het bereiken van uw dieetdoelen.

Download voor iOS of Android.

Mijn Water Balans

Drinkt u genoeg water? Te weinig water drinken kan leiden tot hoofdpijn, concentratieproblemen en geheugenverlies. Mijn Water Balans helpt u voldoende te drinken.

Download voor iOS.

CalorieTeller

Deze app is handig als u wilt afvallen. Het houdt bij hoeveel calorieën u binnenkrijgt, en maakt onderscheid tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. U kunt uw gewicht bijhouden en deelnemen aan de community.

Download voor iOS.

Handige apps om beter te slapen

Er zijn een aantal gratis apps die kunnen helpen om beter te slapen. Wij hebben de beste apps voor u geselecteerd. Deze apps helpen u te ontspannen en geven inzicht in uw slaapgedrag. Zodat u stap voor stap naar een betere nachtrust toewerkt.

Sleep Better

Sleep Better registreert uw slaap, helpt om uw dromen te registreren en daarmee uw slaapgewoontes te verbeteren. Ook geeft het inzicht in de invloed van cafeïne- en alcoholgebruik, workouts en stressniveau op uw slaap efficiëntie.

Download voor Android.

Snurklab

Snurken kan erg vervelend zijn voor de nachtrust van u of uw partner. Snurklab registreert het snurken, geeft inzicht in snurkproblemen en helpt u effectieve manieren te ontdekken om het snurken te verminderen of zelfs op te lossen.

Download voor iOS of Android.

Sleep Cycle: Smart Alarm Clock

Sleep Cycle helpt om je slaap te monitoren en wekt je wanneer je licht slaapt. Door de geluiden die je maakt kan de app berekenen hoe diep je slaapt. Op die manier word je op een meer natuurlijke manier wakker. Ook geeft de app je meer inzicht in je slaappatroon.

Download voor iOS of Android.

Relax Melodies: Sleep Sounds

Valt u moeilijk in slaap? Relax Melodies helpt u beter te ontspannen. Kies uit de 52 verschillende kalmerende geluidsfragmenten, maak gebruik van speciaal geselecteerde meditaties of voer de oefeningen uit om beter in slaap te vallen.

Download voor iOS of Android.

Handige apps om meer en beter te bewegen

Beweegt u genoeg? Deze gratis apps helpen om dagelijks meer te bewegen en vooral om te blijven bewegen. Gaat u liever thuis aan de slag met sporten? Dat kan met een van de apps als coach. Zij helpen u stapsgewijs uw doel te behalen.

Seven: 7 Minute Workout

Seven helpt je om dagelijks 7 minuten te sporten. Deze workouts helpen je onder andere om af te vallen, meer te bewegen en fit te worden. Er zijn verschillende workouts samengesteld met oefeningen.

Download voor iOS of Android.

6 Minutes Back Pain Relief

Vaker last van rugklachten? Of probeert u deze juist te voorkomen? De oefeningen in deze app worden aanbevolen door fysiotherapeuten. U kunt ook zelf een dagelijkse reminder instellen.

Download voor Android.

Daily Yoga

Yoga maakt soepeler en sterker. En dat niet alleen. Ook uw ademhaling wordt beter en u ervaart minder stress. Daily yoga bevat meer dan 40 lessen met filmpjes. Voor beginners en gevorderden.

Download voor iOS of Android.

Human

Beweegt u dagelijks genoeg?  Human houdt bij hoeveel minuten u per dag beweegt. En geeft complimenten als u het dagelijkse doel van minimaal 30 minuten beweging behaalt.

Download voor iOS of Android.

Hardlopen met Evy

Hardlopen doet u zelf, maar Evy helpt een handje. Ook als u gevorderd bent. De trainingsschema’s helpen u stap voor stap uw hardloopdoel te behalen. Tussendoor wordt u heel goed begeleid door Evy.

Download voor iOS of Android.

Blijf slim op de
hoogte via onze
gratis nieuwbrief