VerpleegThuis van Vierstroom winnaar van de Zinnige Zorg Award 2018!

De Vierstroom uit Gouda met ‘VerpleegThuis’ heeft dinsdagavond 29 mei de gouden Zinnige Zorg Award gewonnen. Ziekenhuis Bernhoven met het initiatief: ‘ervaren artsen op de spoedeisende hulp’ sleepte de zilveren award in de wacht. De bronzen award was voor Vincent van Gogh / Proteion met het initiatief: ‘beter omgaan met dementie en onbegrepen gedrag’.

De Zinnige Zorg Award gaat over initiatieven die de zorg beter en simpeler maken. Deze zinnige zorg initiatieven helpen om goede zorg voor iedereen beschikbaar en betaalbaar te houden. Om dit te ondersteunen, reikt VGZ jaarlijks de Zinnige Zorg Award uit. Er zijn 11 genomineerden. Wat de zorgvernieuwing precies inhoudt ziet u in de video’s op de website van VGZ (https://www.vgz.nl/zinnige-zorg-award/stempagina-2018)

VGZ Zinnige Zorg Award 2018

Met de Zinnige Zorg Award geeft VGZ aandacht aan een aantal mooie verbeteringen in de zorg. Hierop werd gestemd door het Nederlandse publiek. Dinsdag 29 mei zijn de vijf publiekswinnaars bekend gemaakt. Zij hebben de meeste stemmen ontvangen van het publiek. Op de feestelijke avond van de uitreiking bepaalde een vakjury de winnaar van de Zinnige Zorg Award 2018. Dit is VerpleegThuis van de Vierstroom geworden. De vakjury van 2018 bestond uit Ab Klink (Lid Raad van Bestuur Coöperatie VGZ), Mariet Bolluijt (Manager Communicatie Patiëntenfederatie Nederland), Marc Kock (Radioloog, Albert Schweitzer Ziekenhuis en met Breastclinic de winnaar van de gouden Zinnige Zorg Award 2017) en Gerry Degen (Ledenraad Coöperatie VGZ).

De drie winnaars van de Zinnige Zorg Award krijgen financiële ondersteuning én praktische hulp van VGZ bij de verdere ontwikkeling van hun zorgvernieuwing. Zodat een steeds groter publiek kan profiteren van de voordelen.


Lees meer over de Zinnige Zorg Award van VGZ