Bewegen op jouw manier

Hoeveel moet je bewegen om je hart sterk te houden? Dat is voor iedereen anders. Om een beetje een houvast te hebben, kun je de beweegnormen van de Gezondheidsraad aanhouden.

Bewegen is gezond. Kies wel een sport of vorm van bewegen die bij je past. Anders is de kans groot dat je snel afhaakt. Het kan helpen om lid te worden van een sportvereniging.

Zoek extra beweegmomenten

Je kunt er elke dag een sport van maken om meer te bewegen. Pak vaker de fiets of ga ergens lopend heen. Bijvoorbeeld naar je werk of school of als je boodschappen gaat doen. Of stap 1 of 2 haltes eerder uit de bus of tram en wandel de rest. Je kunt op je werk ook een lunchwandeling maken en de trap te nemen in plaats van de lift.

Bewegen in de natuur

Zoek je tips om te bewegen in de natuur? Beter in het Groen biedt een overzicht van meer dan 1000 activiteiten om buiten te bewegen.  Lees meer over Bewegen in het Groen.

HuurdersVitaal is preventiepartner van de Hartstichting

De hartstichting heeft op haar site uitgebreide informatie staan over gezond leven, gezond eten en gezond bewegen. Wij wijzen u graag de weg naar deze website.

Hoeveel moet je bewegen om je hart sterk te houden? Dat is voor iedereen anders. Om een beetje een houvast te hebben, kun je de beweegnormen van de Gezondheidsraad aanhouden.

Kies een sport die bij je past

Het kan helpen om lid te worden van een sportvereniging. Sommige mensen vinden samen sporten leuker dan alleen. Anderen gaan liever zwemmen, schaatsen of joggen. Er zijn mogelijkheden genoeg. > Laat je inspireren op Sportwijzer.nl

Tips voor hardlopen

Een goede voorbereiding is belangrijk wanneer je start met hardlopen. Maak gebruik van het hardloopschema en de tips om je training goed op te bouwen. > Meer tips voor hardlopers

Trends in buitensporten

Wil je een keer iets anders? Er zijn tegenwoordig veel leuke en nieuwe buitensporten, zoals bootcamp of freerunnen. > Doe inspiratie op

Bewegen voor patiënten

Ben je patiënt en wil je op een verantwoorde manier in beweging blijven? Lees wat er mogelijk is. Bekijk bijvoorbeeld of je in jouw buurt onder deskundige begeleiding kunt bewegen. > Meer over bewegen voor patiënten

Nieuws over gezond bewegen

Unieke Nationale Balkon Beweegdag brengt ouderen beweging en contact

Hoogleraar Scherder: ‘Bewegen helpt echt tegen corona’

De Hartstocht: sportief evenement in corona-tijd

Blijf slim op de
hoogte via onze
gratis nieuwbrief